Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

I Kuba má hory. Poznejte Sierra del Escambray!

Přidáno: 04.08.2017 | Autor: Petra Malá

I Kuba má hory. Poznejte Sierra del Escambray!

Když se řekne Kuba, spousta turistů si představí „jen“ nádherné pláže, slunce a vlny oceánu. Kuba toho ale nabízí mnohem víc. Kromě skvostné koloniální architektury ve městech je to třeba pohoří Sierra del Escambray.

Pohoří Sierra del Escambray se nachází kousek od Trinidadu, a ačkoli jeho nejvyšší vrchol Pico San Juan dosahuje pouze 960 m n. m., výlet sem stojí za to.

Bujná vegetace a kubánská národní květina

Pro Sierra del Escambray je typický hustý porost, bujná vegetace, do níž jednoznačně patří například borovice, cedr, eukalyptus, banánovníky nebo magnolie. Na takové lesy prostě jen tak nenarazíte. Dokonce tu můžete najít i kubánskou národní květinu – Motýlí květ (tu spatříte třeba na stezce Sendero La Batata). A aby toho nebylo málo, k nalezení jsou tu i endemické druhy, a to jak z oblasti fauny, tak z oblasti flory.

Jak pohoří dobýt? Možností je více

Do pohoří se můžete vydat na krásnou pěší túru, stezek je tu požehnaně, stačí si jenom vybrat vám příjemnou délku. Další oblíbenou možností, jak prozkoumat zdejší krajinu, je projet se jí na koni. A nakonec je fajn i projížďka vozem. Ten by však měl mít náhon na všechna čtyři kola!

Co tu uvidíte? Nebudete se stačit divit!

Příroda v Sierra del Escambray je fascinující a pestrá. Uvidíte tu kaňony, hory, jeskyně i vodopády. Na území rezervace Topes de Collantes můžete vidět 62 m vysoký vodopád Salto de Caburní, k němuž vás ovšem čeká obtížnější výstup po hliněné stezce. Neměl by to ale být důvod, proč váhat!

V oblasti je více vodopádů a nacházejí se tu dokonce i jezírka, v nichž se můžete vykoupat.

Kávou provoněné pohoří

Že se na Kubě pěstuje káva proslulých chutí, o tom asi není třeba se dlouze rozepisovat. Věděli jste ale, že se tato plodina pěstuje také v Sierra del Escambray? Díky specifickým klimatických podmínkám a složení půdy získává jedinečnou chuť. K vysoké kvalitě přispívá ruční sběr a také absence chemických postřiků.

Komentáře