Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-

Poznejte město Baracoa, první místo, které na Kubě osídlili Španělé

Přidáno: 12.04.2016 | Autor: Petra Malá

Poznejte město Baracoa, první místo, které na Kubě osídlili Španělé

 

Baracoa, město na samém východě Kuby v provincii Guantánamo, není tím úplně nejvyhledávanějším místem na ostrově. To však neznamená, že si nezaslouží být poznáváno. Město, které obývá asi 40 tisíc obyvatel, má totiž spoustu specifik. 

Město leží u zátoky Bahia de Miel a omývají ho vody Atlantského oceánu. Pouze od oceánu bylo město dlouho přístupné, jinak je totiž obklopeno takřka nedotčenou krajinou a pohořím Sierra del Purial. Baracoa byla založena už na počátku 16. století a o její vznik se zasadil španělský dobyvatel Diego Velázquéz. Stojí na místě, kde se poprvé na kubánskou půdu vylodil Kryštof Kolumbus.

Baracoa byla nějaký čas hlavním městem ostrova a získala přízvisko Ciudad Primada, tedy „první město“.

Co vás v městečku čeká? Především koloniální architektura

Baracoa příliš mnoho turistů obvykle nehostí, pravděpodobně proto si také zachovává svou tvář ještě z dob kolonialismu. Typické jednopatrové domy najdete všude, kam se podíváte. O rozvoj zdejší země i kultury se starali francouzští vlastníci půdy po svém vyhnání z Haiti.

Objevte Kolumbův kříž a jiné zajímavosti

Většinu památek spatříte na náměstí Plaza Martí a v ulicích Calle Maceo a Calle Martí. Na těchto místech najdete i mnoho obchodů a restaurací, kde si můžete vychutnat některou z místních specialit.

Skutečnou chloubou města je katedrála Catedral de Nuestra Seňora de la Asuncion, jež je jednou z nejstarších budov ve městě. Uvnitř je uschován dřevěný Kolumbův kříž, který zde údajně zanechal sám Kryštof Kolumbus v roce 1492.

Před katedrálou si také jistě všimnete busty indiánského náčelníka Hatueye, jehož osud svědčí o někdejších složitých poměrech – náčelník byl v roce 1512 upálen za to, že nechtěl přijmout křesťanství.

O historii města a o životě v něm se můžete ledacos dozvědět v muzeu v pevnosti Fortaleza la Matachine. Kromě toho zde najdete i sbírku zvláštních šneků, kteří se vyskytují jen na Kubě.

Komentáře