Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
23. 04. - 02. 05.
28 650,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
29 975,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria

Santa Clara: svrhli zde Batistu a milovali mecenášku

Přidáno: 15.06.2016 | Autor: Petra Malá

Santa Clara: svrhli zde Batistu a milovali mecenášku

Až si budete chtít dovolenou na Kubě oživit a příjemný odpočinek na pláži budete chtít proložit výletem, kromě dalších míst stojí za výpravu město Santa Clara, hlavní město provincie Villa Clara. Jde o významné město z hlediska průmyslu i historie a užijete si tu i krásnou přírodu.

 

Santa Clara leží asi 270 km na východ od Havany. Pro Kubánce je důležitá hned z několika důvodů. Prvním z nich je fakt, že zde najdeme velmi prestižní univerzitu, která se pyšní oblíbeností téměř dosahující na tu havanskou. Santa Clara je tedy příjemné univerzitní městečko, kde je jistě radost studovat.

Park, v němž potkáte mecenášku

Druhou věcí je příroda ve městě a v okolí. V parku Vidal umístěném v samém centru města si rád odpočine nejeden místní i turista, místo pro venkovní svačinku je tedy nanejvýš jasné. Součástí parku je náměstí s bronzovou bustou milované mecenášky Marty Abreu de Estéves, která žila v 19. století a ještě několik let ve století dvacátém. Šlechtičnu si lidé oblíbili například proto, že financovala stavbu zdejšího divadla pro chudé občany.

Historie, na kterou se nezapomíná

Kubánci milují Che Guevaru a je to opravdu hodně znát. Najdeme tu mauzoleum s jeho ostatky (a s ostatky dalších několika partyzánů), muzeum věnované celému jeho životu až po úmrtí v 60. letech v Bolívii a na náměstí Plaza de la Revolución stojí jeho socha v nadživotní velikosti.

Santa Clara byla důležitým bodem v boji o nezávislost Kuby a byl to právě Che Guevara, kdo se svými spolubojovníky po 3 dnech dobyl město a svrhl Batistu, prezidenta, obávaného vojenského vůdce a diktátora.

Nevynechte Santa Claru jen proto, že to není Havana. Její návštěva stojí za to a jistě se vám zde podaří nasát zase něco kubánské atmosféry! 

Komentáře