Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
Kuba - Varadero Kuba - Varadero 30. 04. - 23. 06.
45 490,- Pullman **, Varadero
Kuba - Varadero Kuba - Varadero 30. 04. - 23. 06.
45 490,- Dos Mares **, Varadero

Varadero není jen pláž. Pár tipů, co tady můžete podniknout

Přidáno: 23.10.2019 | Autor: Vendula Vrablová

Varadero není jen pláž. Pár tipů, co tady můžete podniknout

Varadero patří mezi nejznámější a nejoblíbenější letoviska Kuby. Známé je především díky své překrásné pláži, na které můžete lenošit, oddávat se vodním sportům nebo se vydat na průzkum jedinečného světa pod hladinou. Varadero ale není jen o téhle pláži, která nás nepřestává fascinovat. Máme pro vás pár tipů na aktivity, kterým se tady můžete oddávat.

Delfinárium pro děti i dospělé

Pokud je vaším velkým snem spatřit delfíny na vlastní oči, pak si nenechte ujít návštěvu delfinária Varadero. Čeká vás tady zábavná delfíní show a ti odvážnější si dokonce mohou s mořskými savci zaplavat. Vše samozřejmě za (nemalý) poplatek. Na druhou stranu jde o jedinečný zážitek, na který budou dlouho vzpomínat nejen děti, ale i dospělí.

Protáhněte tělo u golfu

Patříte mezi milovníky greenů a jamek? Pak zamiřte na místní golfové hřiště disponující 18 jamkami. Velké a rozlehlé hřiště vás svou kvalitou jistě potěší. O jeho návrh se zasloužil architekt Les Furber a najdete ho na území rezidence rodiny du Pontů. Původně mělo hřiště jen devět jamek, v průběhu let bylo ale rozšířeno na současných 18. Díky náročným překážkám je vhodné i pro ty nejzkušenější hráče. Část z něj se dokonce nachází téměř ne pláži.

Safari tour

Chcete-li poznat okolí Varadera, vydejte se na safari. Na trase výletu navštívíte třeba město Matanzas, kterému se přezdívá Kubánské Benátky nebo Athény. Poté můžete šnorchlovat v jeskyni Saturno, projet se na motorových člunech po řece Canímar a ke konci na vás čeká projížďka na koni po místní farmě.

Krásy národních parků

Zajímá vás příroda Varadera? Díky zdejším národním parkům máte jedinečnou možnost ji důkladně prozkoumat. Vydejte se třeba do parku Hicacos, který byl založený v roce 1974. Jeho největším lákadlem jsou jistě vysoké jeskyně Ueva de Ambrosio. Ty ukrývají vzácné piktogramy a netopýry. Nechybí ani solné doly, laguny, mokřady, nádherné jezero Magon, které je domovem 31 druhů ptáků a 24 druhů plazů i obří kaktusy, z nichž ten nejstarší má více než 500 let.

Komentáře