Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

Vydejte se na Východní pláž, do stínu slavného Varadera

Přidáno: 02.01.2015 | Autor: Redakce

Vydejte se na Východní pláž, do stínu slavného Varadera
Jen jeden ze čtyř turistů, kteří dorazí na Kubu, míří jinam než do letoviska Varadero. A tak vlastně není divu, že ostatní místa nejsou moc známá. Ač jsou neméně krásná a někdy možná i krásnější. Jedním z nich je i oblast Playa del Este neboli Východní pláž.
 
Playa del Este se doslova krčí ve stínu slavnějšího Varadera. A přitom se tady rozhodně nemají zač stydět. Pláže jsou krásné – s jemným bílým pískem a zároveň s prvotřídním servisem. Nadto velmi čisté a nepřelidněné. Tady se vám nestane, že o vás co půl hodinu zakopne vedrem zmámený turista, který se míří zchladit do vln.

Nejpříjemněji je od ledna do dubna

Nejpříjemnější období pro strávení dovolené tady začíná právě teď – na začátku ledna, kdy ustávají veškeré srážky a obloha je jako vymetená. O teplotu vzduchu a moře se téměř starat nemusíte – po celý rok je neměnná, výkyvy se pohybují v řádech jednotek stupňů.
 
Playa del Este je půvabný kout Karibiku s několika luxusními hotely a stranou největšího turistického ruchu. Zároveň ale v dosahu zajímavých míst a památek. Jen kousek je to do města Santiago de Cuba, města, kterým kráčela historie a kde Fidel Castro společně se svým bratrem a revolucionářem Che Guevarou osnovali plány na převrat. Mimochodem, místní tvrdí, že plánovali právě i na plážích v oblasti Playa del Este. 

Jen kousek do Santiaga

Kousek to není jen do krásného Santiaga, ale i do nechvalně proslulé věznice Guantánamo, která leží u stejnojmenné vesničky. Jste-li příznivci rychlého občerstvení, pak vás možná bude zajímat, že právě tady vznikl první restaurant McDonald´s na Kubě – přímo na základně a právě pro potřeby amerických vojáků.
 
A když už tady, rozumějte na Kubě, budete, rozhodně nevynechejte ochutnávku místní, tedy kubánské kuchyně. Základem jsou samozřejmě čerstvé ryby a další dary moře, velmi často se v ní uplatňuje čerstvé exotické ovoce, které tady roste. Tradičními jídly jsou ale i například pokrm zvaný Arroz Morro, což je směs rýže, fazolí a zeleniny, nebo třeba takzvaný polomilla steak, smažené vepřové maso s cibulí.

Pozor na záměnu!

Pokud vás tedy láká poznat klidnější a méně turisticky zprofanovanou Kubu, vydejte se do letoviska Playa del Este. A pozor – nespleťte si ho s téměř totožně pojmenovanou oblastí Playas del Este, která leží zhruba půl hodiny jízdy z Havany a i proto se jí občas přezdívá Havana del Este.
 
Zdroj fotografie: Andreas Volkmer, es.wikipedia.org, CC BY-SA 3.0

Komentáře