Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
23. 04. - 02. 05.
28 650,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
29 975,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria

Sport

Kubě vévodí vodní sporty

Milovníci vodních sportů budou na Kubě jako v ráji. Téměř každé letovisko nabízí windsurfing, plachtění a vodní lyže. Jako kdekoliv jinde na světě jsou i zde motorové sporty drahé. Centra vodních sportů téměř vždy patří k některému z hotelů, ale půjčit si vybavení je možné. Potápění je oblastí největšího zájmu a vzrůstu. Tvrdí se, že Kuba je obklopena jedním z největších korálových útesů a v její blízkosti se nachází více než 1000 potopených vraků.

Potápění v Karibiku

Ve vodách se pohybuje takové množství tropických ryb (žralok křídlatý, kanic, papouščí ryba, muréna) a hub, že se můžete cítit, jako byste plavali v akváriu. Vybavení je obvykle bezvadné a ceny jsou zde nejnižší v celém Karibiku. Téměř každé letovisko má nejméně jedno profesionální potápěčské centrum, vybavené veškerým nutným zařízením, od kyslíkových bomb po neopreny.

Většina center nabízí kromě týdenního potápěčského kurzu, na jehož konci obdržíte mezinárodně uznávanou kvalifikaci také dvoudenní přípravný kurz. Mnoho center je dostupných z letovisek, většinou půl hodiny cesty lodí. Potápěčské centrum v hotelu El Colony na Isla de la Juventud nabízí nejlepší vybavení a potápění, ale není vhodné pro úplné začátečníky. Letoviska zaměřená na všechny stupně pokročilosti jsou např. Playa Santa Lucía, María la Gorda, Cayo Largo, Varadero, Playa Girón (s dobrým potápěním přímo z pláže), Playa Ancón, Cayo Coco a Guardálavaca.

Zátoka Sviní je přímo stvořená pro potápění

Podmořský rybolov je jednou z největších atrakcí na Kubě, i když dosud ještě ne tak známou (nebo „vychytanou“). Na výpravy za mečouny a ostatními oceánskými rybami se můžete vydat z ostrovních letovisek a v Havaně z Hemingwayovy Mariny. Playas del Este , Varadero a Cayo Largo jsou dalšími místy, kde vám nabídnou skvělé rybí výpravy. A navíc jsou zde k mání pobřežní expedice za menšími rybami, např. za rybou Tarpon atlanticus, sea bass (malou rybou vydávající skřehotavé zvuky) nebo makrelami.