Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
23. 04. - 02. 05.
28 650,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
29 975,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria

5 míst, která na Kubě musíte navštívit

Přidáno: 04.06.2018 | Autor: Vendula Vrablová

5 míst, která na Kubě musíte navštívit

Kuba je synonymem poznávání. Najdete tady významné historické památky, chrámy, kostely, ale i překrásné přírodní parky a dech beroucí pláže. Pokud sem plánujete zavítat, máme pro vás seznam pěti míst, která musíte poctít svou návštěvou.

Plaza de la Catedral a Plaza Vieja

První zmíněné - Plaza de la Catedral je snad tím nejkrásnějším náměstím staré Havany. Naleznete tady jak moderní stavby, tak zachovalé památky, z nichž nejvýznamnější je pravděpodobně katedrála Catedral de San Cristóbal de La Habana. Neméně okouzlující je ale i náměstí Plaza Vieja, kde se shromažďuje velké množství turistů. Opět tady najdete památky, ale i vyhlášené restaurace a kavárny.

Museo de la Revolucion

Na prohlídku tohoto muzea si vyčleňte alespoň půl dne. Zdejší expozice je totiž nadmíru zajímavá a poutavá. Pokud si chcete udělat důkladnou sondu do kubánské historie, návštěvu muzea byste neměli za žádnou cenu vynechat.

Necrópolis Cristobal Colón

Jeden z nejdůležitějších a největších kubánských hřbitovů najdete ve čtvrti Havana Vedado. Hřbitov se údajně rozkládá na ploše necelých 5 km, přičemž jeho jednotlivé uličky jsou označeny stejně jako ve městě. Během jeho průzkumu tady narazíte na hrobky významných osobností.

Přečtěte si také: I Kuba má hory. Poznejte Sierra del Escambray! 

Baracoa

Městu Baracoa se přezdívá „Město Kryštofa Columba“ a to ne zcela náhodou. V roce 1492 tady totiž Kolumbus opravdu přistál. Údajně tady do dnes žijí potomci původních domorodých indiánů. Pokud chcete naplno nasát zdejší atmosféru, doporučujeme si na prohlídku města vyčlenit minimálně jeden celý den.

Bahia de Cochillos - Zátoka sviní

Ačkoli nezní název zátoky zrovna dvakrát lichotivě, Bahia de Cochillos patří mezi nejkrásnější oblasti Kuby. Čekají vás tady nádherné a téměř liduprázdné pláže, na kterých strávíte nesmírně romantické chvilky. Při výběru pláže si ale vyberte takovou, která nenáleží k žádnému z hotelových resortů. 

Komentáře