Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
Kuba - Varadero Kuba - Varadero 30. 04. - 23. 06.
45 490,- Pullman **, Varadero
Kuba - Varadero Kuba - Varadero 30. 04. - 23. 06.
45 490,- Dos Mares **, Varadero

5 tipů, kam na Kubě vyrazit na kole

Přidáno: 16.09.2016 | Autor: Petra Malá

5 tipů, kam na Kubě vyrazit na kole

K cestování na Kubě návštěvníci často volí vypůjčená auta nebo hromadnou dopravu. Dá se tu ale zažít spousta dobrodružství i na kole. Pokud na něm jezdíte rádi, neváhejte a užijte si dovolenou na Kubě v sedle!

Kuba vás může jako cyklistu hodně překvapit. Třeba to, že vás budou policisté tlačit do toho, abyste nespali ve volné přírodě, což je pro ostřílené cyklocestovatele to nejlepší řešení, nýbrž abyste šli nocovat do hotelu. Třeba rovnou do toho nejdražšího. Není nic jednoduššího než sjet jim z dohledu a upíchnout se někde jinde. Takhle to lze praktikovat na celé Kubě.

Tady se vám bude líbit

Sepsali jsme pro vás tipy na místa, kde se vám bude líbit nejen jako obyčejnému návštěvníkovi, ale také jako cykloturistovi. Tak je při svém pobytu na Kubě nemiňte.

1. Valle de Viñales

Tabáková oblast na západě země se rozkládá v krasovém údolí obklopeném tzv. mogoty – jednotlivé kopce ve tvaru věže, homole nebo kužele. Právě ty jsou pro tuto oblast typické. Údolí je pod ochranou UNESCO, a to proto, že zemědělci zde stále ještě obdělávají pole tradičními způsoby a statky mají starou, pro tuto oblast klasickou architekturu.

2. Pinar del Río

Na zelená pole a pohoří Guaniguanico láká západní oblast Kuby jako taková. Pěstuje se tu ten nejlepší kubánský tabák, vládne tu ospalé tempo a místní lidé jsou neskutečně přátelští. Kromě toho jsou v těchto místech nádherné pláže, na nichž si mezi putováním a putováním můžete báječně odpočinout a načerpat síly na další jízdu.

3. Havana a další města

Pochopitelně, kubánská města plné barev, kultury, historie a koloniální architektury nesmíte vynechat. Na kole máte navíc výhodu – nemusíte ujít všechno pěšky a nezastaví vás žádná zácpa. Každý, kdo se párkrát vydal po Praze do práce, to jistě pochopí.

Víte, jaké je nejkrásnější náměstí v Havaně?  

4. Přírodní park Topes de Collantes

Rezervace ležící v pohoří Escambray je pro cyklisty hůře překonatelná, jde totiž o skutečné hory. Na druhou stranu to za tu dřinu stojí, protože zde můžete spatřit ohromné množství rozmanitých zvířecích druhů a čarokrásně bujnou vegetaci.

5. Most Bacunayagua

Nejvyšší most na Kubě, most Bacunayagua, je oblíbenou atrakcí, přitom slouží už od konce 50. let. Most je sice součástí dálnice Via Blanca, ale na kole sem klidně můžete vyrazit. Ono to podle všeho nikoho moc nezajímá, že snad něco porušujete. A ten pohled do údolí plného nádherné vegetace za to stojí. 

Komentáře