Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
23. 04. - 02. 05.
28 650,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
29 975,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria

Camagüey: Bludiště, z něhož vede jediná úniková cesta

Přidáno: 13.03.2019 | Autor: Vendula Vrablová

Camagüey: Bludiště, z něhož vede jediná úniková cesta

Camagüey je největší provincií Kuby a najdete ji v její centrální části. Pokud se těšíte, že zde nasajete tu pravou kubánskou atmosféru, kterou znáte třeba z Havany, musíme vás zklamat. Cestovní ruch je v provincii zastoupen pouze okrajově. O to větší kouzlo Camagüey má.

Lovci a sběrači

Krajina provincie Camagüey je tvořena zejména savanou. Oblast proto profituje ze zemědělských činností, jako je chov dobytka a pěstování cukrové třtiny. V menší míře se zde pěstuje také rýže a citrusy. Turisté nejčastěji míří na severní pobřeží do letoviska Santa Lucía a také do hlavního města provincie, kterým je stejnojmenné Camagüey. Zajímavostí města Camagüey je skutečnost, že jde o třetí nejlidnatější město Kuby.

Camagüey jak ho (ne)znáte

K hlavnímu městu provincie se váže bohatá historie. Město založil roku 1514 jistý Diego Velázques. Jeho původní název zněl Santa María del Puerto del Príncipe. Bohužel bylo město díky své nevýhodné poloze častým terčem pirátů, kteří jej několikrát vyplenili. V roce 1668 ho dokonce vypálili. V souvislosti s výše zmíněným bylo město dvakrát přesunuto blíže do vnitrozemí. Jeho součástí je bohatá spleť uliček, ze kterých údajně vede pouze jediná úniková cesta.

Přečtěte si také: Trinidad - koloniální město, které na Kubě musíte navštívit 

Co vidět v Camagüey

V samotném hlavním městě provincie můžete navštívit celou řadu historicky i architektonicky zajímavých budov. Některé z nich jsou dokonce součástí seznamu světového dědictví UNESCO. Za zmínku jistě stojí některá zdejší náměstí (např. Plaza San Juan de Dios, Plaza del Carmen, Plaza de los Trabajadores či Parque Agramonte), jejichž součástí jsou překrásné historické stavby. Během průzkumu Camagüey nevynechejte ani návštěvu divadla Teatro Principal.

Za válením a koupáním

Po náročné prohlídce hlavního města provincie si nepochybně zasloužíte trochu toho odpočinku. Vydejte se proto do již zmíněného střediska Santa Lucía, které nabízí překrásné pláže, průzračné moře a bohatý podmořský život. Ze střediska se můžete vydat také na sousední ostrůvek Cayo Sabinal, jehož součástí je například maják Faro Calón z roku 1847 – jeden z nejstarších majáků na Kubě.

Komentáře