Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
23. 04. - 02. 05.
28 650,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
29 975,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
28 475,-

Cayo Coco: kubánský ráj, který můžete mít sami pro sebe

Přidáno: 06.02.2017 | Autor: Petra Malá

Cayo Coco: kubánský ráj, který můžete mít sami pro sebe

Líbila by se vám dovolená na ostrově, kde není hlava na hlavě jako na vytížené chorvatské pláži, panuje tu příjemné klima, můžete se procházet po dlouhých bílých plážích a potápět se k roztodivným podvodním tvorům a rostlinám? Pak si naplánujte cestu na Cayo Coco!

Cayo Coco je největší ostrov souostroví zvaného Jardines del Rey, v překladu Královské zahrady. Celou Kubu obklopují asi čtyři tisíce ostrovů a ostrůvků a u Cayo Coco není vzhledem k jeho kráse divu, že se mezi ně řadí. Chcete-li prožít dovolenou v kubánském rytmu, ale zároveň si užít pěkné pláže s minimem lidí, bude pro vás naprosto ideální destinací.

Na ostrov už i letadlem

Od Cayo Coco dřív turisty odrazoval dlouhý přejezd z letiště v Havaně. Od roku 2005 ale létají aerolinky přímo na ostrov, čímž starosti s přejezdem odpadávají a turisté ho vyhledávají čím dál častěji. Přesto tu však není narváno jako ve Varaderu.

Dvacet kilometrů pláží po celém pobřeží

Na Cayo Coco si užijete přes 20 kilometrů nádherných pláží s bělavým pískem, luxus hotelových komplexů i téměř bezkonkurenční potápění. Tento ostrov totiž patří k těm nejvyhledávanějším místům v Karibiku. Ponor tady rozhodně stojí za to.

Kolem celého souostroví Jardines del Rey se táhne 400 kilometrů dlouhý korálový útes, takže o zážitky pod vodou nikdy není nouze. Užijete si je, když jste profík, ale také i když jste se potopili jednou nebo ještě vůbec – instruktoři vám rádi půjčí výstroj, vysvětlí, co a jak, a také vás zavedou přímo k těm nádherám pod vodou.

Pokud nevyžadujete na dovolené objevování památek nebo velké nakupování, Cayo Coco vám dokonale vyjde vstříc. Tady vám budou tichou společnost dělat nejčastěji kokosové palmy a více než 150 druhů opeřenců. To je mimochodem důvod, proč se sem často vydávají lidé milující pozorování ptactva. 

Komentáře