Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

Cayo Guillermo – poznejte jednu z nejkrásnějších pláží Karibiku. Leží právě tady!

Přidáno: 06.08.2013 | Autor: Redakce

Cayo Guillermo – poznejte jednu z nejkrásnějších pláží Karibiku. Leží právě tady!

Jak vypadá ráj v kubánském pojetí? Je to pláž s bílým pískem, stínem palem, s resortem, kde vám splní každé přání, s průzračnou mořskou vodou, je to ostrůvek Cayo Guillermo při severním pobřeží Kuby.

Kuba – to není jen jeden velký „hlavní“ ostrov, ale i desítky a desítky menších ostrovů při jejím pobřeží. U severních břehů Kuby kupříkladu leží souostroví Královská zahrada a jeho součástí je kromě ostrova Cayo Coco, o kterém už jsme psali v jednom z předchozích článků, ale i jeho „menší bratr“, ostrůvek Cayo Guillermo.

Dvacet tisíc pokojů pro klienty

Dohromady tyto dva ostrovy nabízejí zhruba 20 tisíc hotelových pokojů a k tomu téměř 40 kilometrů pláží – větší část této kapacity nicméně připadá na větší Cayo Coco, Cayo Guillermo je mnohem méně dotčený masívním turistickým ruchem.

Na ostrůvku Cayo Guillermo je dnes zhruba pětice větších hotelových resortů, rostou ale další, vždyť Cayo Guillermo je jednou z nejrychleji se rozvíjejících turistických oblastí na světě. Délka pláží je pak okolo deseti kilometrů.

Tou nejkrásnější z nich je potom pláž Playa Pilar na západním pobřeží ostrova. Bílý písek a téměř katalogové parametry jí vysloužili místo v top 10 nejkrásnějších pláží celého Karibiku. Právě sem míří velká část turistů, pláž je ale naštěstí všechny bez problémů pojme. Hlava na hlavě tady naštěstí ještě pořád neleží.

Formule jedna na mořské hladině

Pro ty, které nebaví relax a polehávání na pláž, pak ostrov Cayo Guillermo nabízí třeba kurzy potápění – ostatně v jeho okolí jsou pro potápění ideální podmínky, a pokud vás tento sport jen trochu zajímá, byl by hřích potápění právě ve zdejších vodách nevyzkoušet.

Na celodenní výlet může člověk vyrazit i na palubě Formule1, tedy, abychom byli přesní, té vodní – na dvoutrupém katamaránu, který si v rychlosti mnohdy nezadá i s jachtami. Pro romantiky je tu možnost vyrazit za poznáním na koňském hřbetu.

Cayo Guillermo leží asi 125 kilometrů od Havany. Cesta sem tak byla dříve v tropickém horku spíše za trest. V roce 2005 se ale na ostrově Cayo Coco otevřelo letiště - a ti, co cestují na Cayo Guillermo, tak mají cestu mnohem pohodlnější. Otevření letiště zároveň vedlo k masívnímu rozvoji celé oblasti. 

Komentáře