Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-

Cayo Largo: tady chcete strávit další dovolenou!

Přidáno: 27.03.2017 | Autor: Petra Malá

Cayo Largo: tady chcete strávit další dovolenou!

Možná o tom jenom ještě nevíte. Cayo Largo je naprosto perfektní destinací pro milovníky dlouhého koupání, relaxace na pláži s vyhřátým pískem, pro milovníky nudismu a také šnorchlování a potápění. Za necelých 15 hodin sem můžete dorazit z Prahy a pak už si jen užívat.

Dvacet kilometrů dlouhý a tři kilometry široký ostrov Cayo Largo je součástí souostroví Canarreos. Luxus, za kterým sem jezdí i ti nejnáročnější turisté, je pro toto místo dokonalým synonymem. Neuvěřitelných 27 kilometrů bílých pláží kupodivu skýtá docela velkou míru soukromí. Díky uvolněnější atmosféře je tu na některých místech dovoleno koupat se a chytat bronz bez plavek.

Za klidem přímo sem

Božský klid v panenské přírodě je přesně to, co turisté na Cayo Largo milují a obdivují. Všichni, kdo mají raději dlouhé party až do rána, udělají lépe, když si vyhlédnou dovolenou v rušném Varaderu. Neuvěřitelně nádherný pohled vám ostrov přichystá už v okamžiku, kdy dolétáte na zdejší mezinárodní letiště – pokochat se krásou tyrkysové vody oceánu stojí za to.

Jakmile se na Cayo Largo začnete malinko porozhlížet po nějakém tom zpestření, vyzkoušejte třeba oblíbenou jízdu na katamaránu podél korálových ostrůvků. Příjemným rozptýlením může být i ochutnávka pravého kubánského rumu či lahodných míchaných nápojů, v nichž je obsažen.

Oficiálně neobydlený ostrov nabízí většinu ubytovacích kapacit ve své jižní části, kde jsou fantastické široké pláže a podél pobřeží úchvatně čistá voda. Na severu se setkáte spíš s hustými porosty a také se silnými mořskými proudy, které nejen že kalí jinak průzračnou vodu, ale také mohou být pěkně nebezpečné.

Potápěči obdivovaný ostrov

Jen kousek od pobřeží se nachází korálový útes, k němuž se rádi vydávají potápěči z celého světa. Zamířit k němu můžete sami nebo se zkušeným doprovodem. A co se vodních sportů týče, nemusíte zůstat jen u potápění. Zkuste třeba plachtění nebo jízdu na kajacích. 

Komentáře