Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

Dejte přednost poznávačce před cestováním na vlastní pěst

Přidáno: 12.12.2019 | Autor: Vendula Vrablová

Dejte přednost poznávačce před cestováním na vlastní pěst

Toužíte poznat největší lákadla Kuby, objevit tajemná zákoutí i místa, kam se běžný cestovatel jen tak nedostane? Zároveň máte strach z organizace výletů v zemi, kde jste nikdy před tím nebyli? Pak pravděpodobně řešíte, jestli se vydat Kubou na vlastní pěst nebo zvolit organizovaný poznávací zájezd. Ačkoli má cestování po vlastní ose své neoddiskutovatelné přednosti a specifika, na následujících řádcích se zaměříme na výhody poznávaček. Tady jsou čtyři důvody, proč byste jim měli dát šanci.

Důvod č. 1: Jistota odletu a ubytování

Solidní cestovní kanceláře, které v této oblasti působí už několik (desítek) let mají dopředu zabookované místa v letadlech i ubytovací kapacity. Většinou také místní moc dobře znají a mohou nabídku ubytování pružně upravovat. Nikdy se vám tak nestane, že byste na dovolenou neodletěli nebo neměli kde přespat, což se při cestování na vlastní pěst dost často stává.

 

 

Důvod č. 2: Program s největšími highlighty

Jeden den se koupete na pláži a druhý pozorujete aligátory ve svém přirozeném prostředí. Během poznávaček navštívíte tolik míst, kolik to jen časový harmonogram (a vaše možnosti) dovoluje. Navíc drtivá většina cestovek, které se na poznávačky specializuje, navrhuje program tak, abyste během návštěvy viděli největší „highlighty“ a lákadla dané destinace, což může být při cestování na vlastní pěst vzhledem k organizaci i transferům poněkud komplikovanější.

Důvod č. 3: Lepší ceny a perfektní načasování

Jak už jsme zmínili výše, pořadatelé poznávacích zájezdů mají s majiteli ubytování exkluzivní smlouvy. Svým klientům tak mohou nabídnout zvýhodněné ceny ubytování nebo vstupů do parků či na další atrakce. Tyto ceny, platící většinou pro skupinu osob, mohou být i několikanásobně nižší, než v případě cestování po vlastní ose. Program je navíc vymyšlený a zorganizovaný tak, že prakticky neexistují „hluchá místa“ a chvíle, kdy byste se užírali nudou.

Důvod č. 4: Žádný stres a nejistota

U organizovaných poznávacích zájezdů se prakticky nemusíte o nic starat. Dostanete detailně rozvržený program a časové harmonogramy. Nemusíte řešit rezervace kvůli vstupům na oblíbené turistické atrakce ani check-iny v hotelích. Vše za vás vyřídí cestovní kancelář a vy jednoduše nasáváte jedinečnou atmosféru a zážitky, na které budete i po letech s nostalgií a slzou v oku vzpomínat.

Komentáře