Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

Dovolená na Cayo Santa Maria: pro koho bude perfektní a co tu musíte vidět?

Přidáno: 06.09.2017 | Autor: Petra Malá

Dovolená na Cayo Santa Maria: pro koho bude perfektní a co tu musíte vidět?

Cayo Coco, Cayo Largo… To jsou známé destinaci připomínající ráj na zemi. Existuje ale i další, a to Cayo Santa Maria. Při návštěvě Kuby si na ni vyhraďte čas nebo zamiřte přímo na ni. Odpočinek je tady na prvním místě.

Pokud milujete relaxační dovolené, pak pro vás bude pobyt na Cayo Santa Maria požehnáním. Ostrůvek je malý (16x2 km), takže tu nečekejte žádné ohromné vzruchy a velkolepé historické památky nebo scenérie. Chcete-li si ale opravdu vydechnout, neuděláte tady chybu. První resort tu vznikl v roce 2001 a od té doby je Kuba zase o krásné turistické místo bohatší.

 

 

Cayo Santa Maria se nachází u severního pobřeží Kuby a je součástí souostroví Jardines del Rey. Turisté mají zázemí především v severozápadní části ostrova, kde je průzračná voda a pláže s jemným bílým pískem – pláže čítají asi 13 kilometrů a přímo tak vybízejí k dlouhým procházkám. Na jihu ostrova jsou husté porosty mangrove a voda tu moc lákavá není.

Tohle si nenechte na Cayo Santa Maria ujít

Když budete na ostrůvku pobývat, vydejte se na obhlídku malého rybářského městečka Caibarien, kde vás zahalí pravá kubánská atmosféra a můžete tu ochutnat fantastické místní jídlo. Perfektní bude i výlet na Cayo Ensenachos, ostrov proslulý dvěma nádhernými plážemi a pětihvězdičkovým resortem, jenž je ztělesněním luxusu.

Také se nebojte a vyzkoušejte tu vodní sporty, například jízdu na katamaránu, kajaku, windsurfing, kitesurfing, potápění a šnorchlování kousek dál od ostrova i další aktivity. Spoustu zábavy slibují i propracované animační programy přímo v resortech. 

Komentáře