Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

Guardalavaca: užijte si Kubu bez davů lidí

Přidáno: 20.05.2016 | Autor: Petra Malá

Guardalavaca: užijte si Kubu bez davů lidí

Chcete se podívat na Kubu a užít si kromě poznávání země i nějaký ten odpočinek u vody, ale nemáte rádi pláže, kde je hlava na hlavě? Pak se vydejte do letoviska Guardalavaca, které je takovým Varaderem východní Kuby a je v něm podstatně klidněji.

Guardalavaca je menší letovisko v provincii Holguín, v níž mimochodem prožil své dětství Fidel Castro. Na zdejších plážích můžete relaxovat a vychutnávat si relativní klid, alespoň oproti Varaderu, které každý rok spolkne 75 % turistů, jež sem přijedou.

Vodní aktivity a trhy s úžasnou atmosférou

Guardalavaca je malé letovisko i malé městečko, takže většina aktivit se soustředí spíše k vodě, které je tu požehnaně. Kromě odpočinku na pláži můžete vyzkoušet spoustu vodních sportů – šnorchlování, potápění, scuba diving, jízdu v kajaku a na katamaránu a další.

Jakmile si budete chtít pobyt zpestřit, můžete se vydat na zdejší ekoarcheologickou stezku nebo na trhy ve městečku. Nikde jinde nenasajete atmosféru Kuby tak jako tady. A o tom, že zde 100% seženete pěkné suvenýry pro sebe i své blízké, snad ani nemusí být řeč.

Na trzích smlouvejte!

Jestli jsou vám vaše peníze drahé, na trhu rozhodně smlouvejte, jak nejlépe umíte. Suvenýry vás mohou vyjít podstatně levněji, než na kolik by vás vyšly, kdybyste ihned poslušně zaplatili. Vybírat za to můžete, jak je libo – prodejci se nebudou na nic zbytečně ptát a každý předmět vás nechají osahat, abyste věděli, co kupujete.

Udělejte si výlet do města

Když vám bude Guardalavaca malá, neváhejte a udělejte si výlet do města Holguín, kterému je přezdíváno „kubánské město parků“ – je v něm totiž neobvykle mnoho zeleně. Turisty především láká na neobyčejné ekoturistické exkurze. 

Komentáře