Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-

Konec starých časů. Kuba se otevírá světu

Přidáno: 30.09.2015 | Autor: redakce

Konec starých časů. Kuba se otevírá světu
Desítky let byla Kuba v diplomatické a hospodářské izolaci ze strany Spojených států. Teď se situace mění. Dříve izolovaný „Ostrov svobody“ se otevírá světu a zažívá turistické zemětřesení. Cestu si sem nachází stále více Američanů a ti, co se sem ještě nestihli vypravit, mají strach: „Zažijeme Kubu ještě takovou, jaká v posledních desítkách let byla? Autentickou a původní?“
Naposledy se prezident Spojených států a čelní představitel Kuby společně oficiálně sešli v roce 1956. V roce 1962 bylo vyhlášené hospodářské embargo a vztahy obou států klesly na bod nula. Exprezident Bush mladší Kubu dokonce zařadil do osy zla.
Teď se ale blýská v diplomatické sféře na lepší časy. V dubnu 2015 si Barack Obama a Raúl Castro veřejně podali ruce. První červencový den roku 2015 se americký prezident nechal slyšet, že Spojené státy s Kubou obnovují diplomatické vztahy. A 20. července 2015 došlo k otevření ambasád. 
A velmi vážně se uvažuje o zrušení hospodářského embarga, které trvá už více než padesát let. Kuba se otevírá světu…

Počet turistů roste

A tak vlastně ani není divu, že jen za první čtvrtletí roku 2015 stoupl počet amerických turistů o třetinu. Proč? Protože chtějí zažít Kubu autentickou, původní, ještě neproměněnou hospodářskými a společenskými změnami…
Nechtějí čekat na dobu, kdy typické místní bary a autentické restaurace nahradí nadnárodní řetězce. Kdy nebude k mání místní skvělá káva, ale jen ta v papírových kelímcích od nadnárodních řetězců. Kdy si nevychutnáte skvělé místní pokrmy v titěrné restauraci, ale budete se tlačit ve frontě v provozovně rychlého občerstvení a vybírat ze stejných produktů, které jsou k mání v Praze na Václavském náměstí.

Kam budou jezdit Američané?

A oprávněné obavy mají i okolní karibské země. Bojí se, že američtí turisté vymění už brzo jejich pláže za ty kubánské – prostě proto, že už nebude tak složité a zdlouhavé zařídit si na Kubě dovolenou.
Atmosféra dávno skončených časů na Kubě už dlouho nevydrží, ostrov svobody se pravděpodobně promění a vy máte jednu z posledních šancí vyrazit na ostrov Castra a Che Guevary… Tak pospěšte a zažijte autentickou Kubu, dokud to jde.

Komentáře