Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

Kubánský lid – jaký je život na Kubě?

Přidáno: 10.11.2011 | Autor: Redakce

Kubánský lid – jaký je život na Kubě?

Kuba je jedním z mála přežívajících komunistických režimů a i přes to je nesmírně atraktivní pro turisty. Jaký je ale opravdu život na Kubě? Na Kubě žije přibližně 11 milionů obyvatel, Kubánců. Jejich strukturu odráží strastiplný vývoj Kuby, které byl plný zvratů. Na začátku 16. století byli na tento ostrov přivezeni černí otroci, kteří měli nahradit původní Kubánce, kteří byli vyhlazeni.

Velký boom v počtu obyvatel přišel na konci 18. století s příchodem španělských imigrantů, v době velkého rozmachu cukrovarnictví na Kubě. Tehdy tedy obývali Kubu černí otroci z Afriky a Španělé. Částečně se majitelé plantáží pro cukrovou třtinu stávali také francouzští imigranti z Haiti. Na práci sem stále byli přiváženi otroci z Afriky. V roce 1886, kdy bylo zrušeno otroctví, byli otroci nahrazování čínskými dělníky. Posledních 200let docházelo k hojnému mísení rad a nyní je přes polovinu dnešních Kubánců mulatos, tedy smíšená rasa.

Komentáře



14.05.2019 22:41
Ahoj, kdo tam nežil,tak ví hodně málo. Stačí několik dovolených a také má práce v letech 85-86 a víte vše od kubánských přátel. S cestovkou už nikdy ne na Kubu, jenom sólo. Proč? S cestovkou je pouze krásná, ne skutečná.Pláže a hotely. Kuba je krásná, znám tam dobré lidi, poznávám i po dlouhé době mnonoho nových dobrých i špatných věcí, které tam jsou v současné době. Turistika je pěkná, ale když chvíli žijete s Kubánci chce se mi plakat. Ale to musíte mít srdce. Karel ve vší úctě.