Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

Miss Kuba: 5 nejkrásnějších pláží, které musíte navštívit

Přidáno: 01.02.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Miss Kuba: 5 nejkrásnějších pláží, které musíte navštívit

Kuba, to nejsou jenom vyhlášené doutníky, karibské rumy a nekonečné modravé dálky. Mnoho cestovatelů na největší ostrovní stát Karibiku míří zejména za jediným účelem. Hodlají si odpočinout na zdejších panenských plážích. Které krásky obsadily přední příčky ve velké anketě oblíbenosti?

#1 Varadero Beach

Varadero je krásnými plážemi doslova proslulé. Není se proto čemu divit, že tady najdete absolutního vítěze, resp. vítězku – pláž Varadero, dlouhou osmnáct kilometrů, která je pokryta běloskvoucím pískem a lemována mořem, hrajícím všemi odstíny modré. Když k tomu všemu přičtete ještě příjemné plážové bary a oblíbené koktejly, obrázek ideální dovolené se najednou jeví v jasných obrysech.

#2 Playa Paraiso

Pláž Paraiso najdete na ostrově Cayo Largo, kde společně s ostatními vytváří dvacet čtyři kilometrů dlouhý bělavý pás, pokrytý jemným prašanem. Pláž je součástí západní strany ostrova a lemuje ji bujná ostrovní vegetace, která dotváří jedinečnou atmosféru tohoto okouzlujícího místa, skrytého v Karibiku. 

#3 Sirena Beach

Kousek od zmíněné Playa Paraiso najdete i její „sestru“ – pláž Sirene. Opět vás tady překvapí průzračné tyrkysové moře, bohatý podmořský život, ale i jemný bělavý písek, lemující nekonečné pobřeží.

Přečtěte si také: Guardalavaca je malé a komornější Varadero. Co vás tu čeká? 

#4 Playa Pilar

Sedm kilometrů západně od známé oblasti Cayo Guillermo najdete krásku s příznačným jménem Pilar. Nekonečnou písčitou pláž lemují vzrostlé palmy, čisté a teplé moře a vzduch nasycený všudypřítomnými vůněmi.

#5 Santa Maria Beach

Zhruba 30 km západně od Cayo Guillermo a Cayo Coco najdete ostrůvek Santa Maria se stejnojmennou pláží, která doslova vybízí ke sladkému lenošení, nicnedělání a pohodovému odpočinku. O kráse ostrova svědčí také fakt, že byl prohlášený za biosférickou rezervaci UNESCO. 

Komentáře