Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-

Místo, kde mají nudisté dveře otevřené: Ostrov Cayo Largo

Přidáno: 29.12.2013 | Autor: Redakce

Místo, kde mají nudisté dveře otevřené: Ostrov Cayo Largo

Nudismus je na Kubě zakázaný. A koupání takzvaně na Adama vás tu může stát pekelné nepříjemnosti. Existuje ale jedna výjimka z pravidla – a tou je ostrov Cayo Largo. Tady vás za koupání bez plavek nikdo popotahovat nebude. Naopak. Některá místa jsou tu pro něj přímo vyhrazena.

Cayo Largo, celým názvem Cayo Largo del Sur, je ostrov u jižního pobřeží Kuby, který se pyšní statutem druhého největšího ostrova v souostroví Cannareos. Stálé obyvatele na něm nenajdete – oficiálně je neobydlený. A jedinými „obyvateli“ tak jsou zaměstnanci a hosté v hotelových resortech, které tady jsou.

Dovoleným přeje jih ostrova

Většina ubytovacích kapacit je potom umístěná na jižní pobřeží tohoto ostrova. Tady jsou pláže široké, písek na nich jemný a voda je průzračná. Naopak na severu jsou husté porosty mangrove a silné mořské proudění, které vodu kalí a navíc ji nedělá stoprocentně bezpečnou pro plavání.

O ostrově Cayo Largo se říká, že je panenský a maximálně izolovaný od civilizace. Samozřejmě to není tak úplná pravda – turistické resorty poskytují maximální možné zázemí. Zároveň jsou ale vystavěné s maximálním možným ohledem na přírodu.

Podle průvodců je tím úplně nejlepším místě na ostrově pláž Playa Sirena. Leží v jihozápadní části ostrova a může se pochlubit kompletním turistickým zázemím, ale zároveň i velikou úctou k přírodě. I tady vše vzniklo v souladu s tropickou přírodou a nic nenarušuje klidný ráz místa.

Cayo Largo – ideální destinace pro potápěče

Cayo Largo je ideální destinací pro potápěče – korálový útes tady leží jen kousek od pobřeží. Pokud tedy milujete potápění, nebo na dovolenoou pravidelně přibalujete šnorchl a ploutve, bude se vám tady líbit. Potápění tu zajišťují jak samotné hotely, tak i externí agentury. Stejně tak i další vodní sporty – od plachtění přes jízdu na kajacích.

V hotelech pak pravidelně probíhají animační programy a v některých si dokonce můžete užít i lekce žhavé salsy, nebo lekce španělštiny.

A když by vás to na ostrově Cayo Largo přestalo bavit, pak můžete vyrazit na výlet na Isla de Juventud, v překladu Ostrov mládí, kam jezdili na výměnné pobyty studenti ze spřátelených zemí. V době největšího rozmachu jich na tomto ostrově přebývalo i 22 tisíc naráz!

A jak je to s tím nudismem? Na Cayo Largo je skutečně tolerovaný – jen musíte zamířit na vyhrazený kousek pláže, případně si vyhlédnout úsek, kde nikdo není a nikdo vás nebude rušit – což na panenském Cayo Largo není zas tak velký problém...

Komentáře



08.09.2019 20:38
a kde konkretne najdeme nuda plaze v ktorych oblastiach?
02.01.2020 18:45
Máte konkrétní info na tento leden a nudismu v této lokalitě? Děkuji mnohokrát