Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

TOP 7 míst na Kubě, které musíte vidět, když sem přiletíte

Přidáno: 22.05.2017 | Autor: Petra Malá

TOP 7 míst na Kubě, které musíte vidět, když sem přiletíte

Chystáte se plni nadšení na Kubu a nechcete ji celou prolebedit na pláži ve Varaderu nebo jiném letovisku, kde se o vás sice budou báječně starat, ale nepoznáte tu nic ze zbytku Kuby? Máme pro vás TOP 7 míst, která vám nesmí uniknout!

1. Havana

Samozřejmě, kubánskou metropoli musíte mít v hledáčku, to je bez debat. Pestrá kultura, historie, typická koloniální architektura, to je ta Kuba, kterou nejspíš chcete vidět. Na seznamu míst, která objevíte, byste měli mít Kapitol, třídu Malecón, bohémskou hospůdku La Bodeguita del Medio, kterou si oblíbil Ernest Hemingway, hrad Morro a pochopitelně Staré Město jako takové.

2. Trinidad

Z měst byste neměli vynechat ani Trinidad, který je hotovým koloniálním pokladem. Jedno z nejstarších měst na Kubě láká na svou architekturu, na náměstí Plaza Mayor, ale i okolí – Trinidad je perfektním výchozím bodem do Topes de Collantes nebo do Údolí cukrovarů.

3. Varadero

Pochopitelně, Varadero je naprosto špičkovou dovolenkovou destinací, kterou si náročnější cestovatelé nesmí nechat ujít, když si chtějí aspoň jeden nebo dva dny odpočinout na pláži a popíjet lahodný drink s kubánským rumem. Víte, že ve Varaderu skončí 70 % turistů, kteří na Kubu přiletí?

4. Guardalavaca

A další místo přímo stvořené ke sladkému nicnedělání. Guardalavaca je menší letovisko na východě Kuby, které sice nedosahuje slávy Varadera, ale zase tu nejsou takové davy lidí, takže si to tu víc vychutnáte, pokud pro sebe požadujete trochu víc prostoru a klidu.

5. Přírodní park Topes de Collantes

Pro božský klid se můžete vydat do hor, do přírodního parku Topes de Collantes. Kromě pěkných scenérií si můžete užít pohled na rozmanité druhy fauny a flóry. Nechte se i na Kubě na okamžik obklopit dech beroucí přírodou.

6. Bacunayagua

Mnoho turistů láká i most Bacunayagua, nejvyšší most na Kubě, který zde stojí už od 50. let a stále slouží. Poblíž mostu je místečko, odkud si most můžete pěkně vyfotit a i pohled do údolí s bujnou vegetací stojí za to.

7. Cayo Largo

Asi 27 kilometrů nádherných pláží s jemným vyhřátým pískem láká na Cayo Largo i ty nejnáročnější lačnící po dokonalém luxusu a přepychovém prostředí. Je tu klid, žádné davy turistů. Oblíbené jsou zde vyjížďky na katamaránu podél korálových ostrůvků. 

Komentáře