Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-

Trinidad je kubánské kulturní dědictví

Přidáno: 21.09.2011 | Autor: Redakce

Trinidad je kubánské kulturní dědictví

Do Trinidadu vede malebná silnice, která Vás zavede předhůřím Sierra del Escambray. Toto pohoří je druhé nejvyšší na Kubě, takže cesta bude opravdu plná nádherných scenérií. Jakmile dorazíte do města Trinidad, budete okouzleni jeho zachovalostí. Trinidad je jedna z původních Velázquezových osad a v minulosti zbohatlo ne zrovna čestně, ale tak už to na Kubě chodí. Město získalo své bohatství a slávu hlavně díky pašování, trhu s otroky a cukrem.

Velká část města byla označena organizací UNESCO za Místo světového dědictví. Nejvzácnější části Trinidadu jsou zdobeny španělskou koloniální architekturou a Trinidad je dokonce nejzachovalejší koloniální město na celém bývalém území Ameriky.

Pokud se rozhodnete vyrazit na dovolenou na Kubu a navštívit Trinidad, nudou rozhodně trpět nebudete. V okolí je mnoho možností kulturního vyžití, například perfektní láž Playa Ancón, bujné údolí cukrovarů (Valle de los Ingenios) a vodopády a treky v pohoří Escambray. Rekonstruované budovy přímo v Trinidadu byly přeměněné na muzea, galerie a obchody s tradičními Kubánskými výrobky.

Trinidad rozhodně doporučujeme k návštěvě při Vaší dovolené na Kubě. V noci je tu překrásný klid díky tomu, že doprava v centru není téměř rozvinutá. Je to ideální místo k odpočinku.

Komentáře