Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-

Typická kubánská jídla, která prostě musíte ochutnat

Přidáno: 10.08.2019 | Autor: Vendula Vrablová

Typická kubánská jídla, která prostě musíte ochutnat

Ačkoli nepatří kubánská kuchyně mezi nejpestřejší, má turistům co nabídnout. Mnozí z vás se možná domnívají, že základem jídelníčku tohoto ostrovního státu budou ryby a mořské plody. To ale není tak úplně pravda. Místní konzumují především vepřové a hovězí maso, které prokládají rýží, černými a červenými fazolemi nebo smaženými batáty. Jaká jídla byste měli během svých toulek Kubou ochutnat? Tady je naše menu.

Congrí si zvládnete připravit sami doma

Pokud existuje typický kubánský pokrm, pak je to jistě congrí – směs rýže a fazolí, která je bohatým zdrojem sacharidů a bílkovin. Pokrm se připravuje z černých fazolí, rýže, cibule, barevných paprik, česneku a masová verze je doplněna o vepřové maso. Na Kubě se congrí podává jako samostatný pokrm a v každé oblasti se vaří z trochu jiných surovin. Základ z rýže a černých fazolí je ale všude stejný.

Mohlo by vás zajímat: Kdo by Che Guevara? Bojovník revoluce, fanatik nebo nevinný snílek? 

Pro milovníky grilování

Nesmírně oblíbené jsou na Kubě nejrůznější grilované speciality. Pochutnat si můžete třeba na grilovaném mase, které se rozkrájí na malé plátky, a ochutí marinádou mojo, tvořenou směsí česneku, cibule, olivového oleje, a pepře. Masožravci jistě ocení také chuť uzené kotlety zvané lomo ahumado, či chulentas - přírodních řízečků.

Steaky a pizzy na každém rohu

Kromě specialit z grilu si Kubánci a ostatně také turisté pochutnávají též na nejrůznějších druzích steaků. Příkladem budiž Polomilla steak, který se marinuje v citrónovo-česnekové marinádě. Po naložení je rychle orestován na pánvičce a na talíři posypán nakrájenou cibulí a petrželkou. Pokud si na mase příliš nepochutnáte, vyzkoušejte místní pizzu, která je ale většinou připravená z tradičního „buchtového těsta“, posypaná sýrem a šunkou.

Komentáře