Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

Všechno, co jste chtěli vědět o salse

Přidáno: 23.01.2019 | Autor: Vendula Vrablová

Všechno, co jste chtěli vědět o salse

 

Salsa je nesmírně dynamickým, vášnivým a okouzlujícím tancem. Jde o jeden z latinsko-amerických tanců, který je nesmírně populární také v USA a Evropě. Španělé slovem „salsa“ označují druh omáčky. Hudebníci se ale shodují na tom, že v případně tance salsa půjde o význam ve smyslu „koření“. Co jste o tomhle krásném tanci nevěděli? Máme pro vás malý přehled.

Kde vznikla salsa?

Salsa je podle všeho nejoblíbenějším kubánským tancem.  Z hudebního hlediska jde o složitou směs historických kubánských tanečních forem, jako jsou son, danzon, guajira, guarachá, mambo a ča-ča, dohromady s kolumbijskou cumbiou a portorickou bombou. Na kurzy kubánské salsy se můžete na Kubě zapsat prakticky na každém rohu a i u nás existuje spoustu tanečních škol, které vás v tomto tanci perfektně vyškolí.

Salsa má svůj vlastní film

Tanec se ve společnosti uchytil zejména v 60. letech. Potvrzením jeho oblíbenosti byl stejnojmenný film z roku 1988. Jde o párový tanec, který vám může několika kroky a tanečními figurami připomínat mambo. Na rozdíl od něj je zde ale kladen důraz na odlišné doby. Taneční kroky salsy jsou možné v různém směru a výjimkou není ani salsa tančená na místě.

Pohyb těla na prvním místě

Při tančení salsy je pohyb těla stejně důležitý, ne-li důležitější, než samotné taneční kroky. Protože jsou tance pocházející z Latinské Ameriky výsledkem smíšeného historického vlivu původních obyvatel, španělských kolonizátorů a afrických otroků, kteří sem byli po staletí násilně dováženi, není se čemu divit, že je zde kladen důraz na vzpřímené držení těla při tanci, které je zcela běžné pro Afričany zvyklé nosit veškerý náklad na hlavě.  Proto je i u tohoto tance potřeba držet hlavu a ramena ve vzpřímené pozici, dokud je to jen možné.


 

Komentáře