Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
23. 04. - 02. 05.
28 650,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
29 975,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria

4 kubánská NEJ, která si zaslouží vaši pozornost

Přidáno: 13.03.2018 | Autor: Vendula Vrablová

4 kubánská NEJ, která si zaslouží vaši pozornost

Kuba – jedni ji milují, druzí jí nedokážou přijít na chuť. Tak jako tak asi neexistuje nikdo, komu by byla lhostejná. Nabízí okouzlující pláže, bohatou faunu a floru, ale i perfektní podmínky pro potápění, lenošení a zábavu. Našli jsme 4 kubánská „nej“, která vám nedají spát.

1. Nejlepší lokalita pro potápěče

O ostrůvku Cayo Largo bylo napsáno již mnohé. Láká k lenošení, odpočinku, ale i průzkumu krás, které se nachází pod hladinou moře. Ať už dáváte přednost jednoduššímu šnorchlování, které je vhodné i pro začátečníky, anebo preferujete hlubokomořské ponory, Cayo Largo uspokojí i vaše nejniternější přání a představy. Zavítejte třeba do bludiště korálových kaňonů (Laberinto), anebo k živým podmořským velehorám. Nevynechejte ani oblasti Blue Hole de Sigua, Caňon de Blanco a Caňon de Sigua.

2. Nejslavnější koktejly

Pokud se alespoň trošku zamyslíte, jistě vám nebude činit obtíže uhodnout, jaký koktejl je na Kubě ten vůbec nejznámější a zároveň také nejoblíbenější. Je jím tradiční mojito, připravované z bílého rumu, čerstvé limetkové šťávy a lístků máty, třtinového cukru a sodovky. Velmi oblíbené je také cuba libre s kvalitním rumem a colou, obvykle dozdobená plátkem citronu. Ať už dáte přednost osvěžujícímu mojitu anebo „Svobodné Kubě“, rozhodně neprohloupíte.

Přečtěte si také: Cayo Guillermo - malý ostrovní ráj kousek od pobřeží Kuby 

3. Nejtypičtější suvenýry

Ani tady vám pravděpodobně nebude dělat problém uhodnout, že jde o kubánské doutníky a rum. Rum se na Kubě vyrábí zhruba od 16. století a v současné době jde asi o 60 různých druhů, které směle doplňuje asi desítka značek kubánských doutníků. Na Kubě dokonce existuje asi deset tradičních továren, kde se doutníky vyrábí klasickou cestou – ručně, což samozřejmě odpovídá také jejich ceně.

4. Nejsvobodnější promenáda

Jde o pobřežní kolonádu Malecón, které se také přezdívá „Nábřeží Svobody“. Od moře ji dělí pouhopouhý metr a Kubánci o ní tvrdí, že se tady po setmění schází celý svět. Považují ji také za samotné srdce Havany. Proč se ale o Malecónu hovoří jako o nejsvobodnější promenádě? Důvod je docela prozaický. Když tady Kubánec zavadí pohledem o hladinu moře, ví, že tímto směrem leží Spojené státy – symbol svobody. 

Komentáře