Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

Cayo Guillermo – malý ostrovní ráj kousek od pobřeží Kuby

Přidáno: 20.11.2017 | Autor: Petra Malá

Cayo Guillermo – malý ostrovní ráj kousek od pobřeží Kuby

Téměř panenská, nedotčená příroda na ostrovech a ostrůvcích poblíž Kuby představuje pro turisty ohromné lákadlo. Jedním z kousků světa, kam se za ní můžete vydat, je Cayo Guillermo u severního pobřeží Kuby. Vzhůru do ráje!

Cayo Guillermo můžeme s klidem označit za menšího bratra populárního ostrova Cayo Coco, kam si jezdí turisté vychutnávat dokonalou exotickou dovolenou. Tyto dva ostrovy dohromady nabízejí asi 20 000 hotelových pokojů a není tu nouze o luxusní resorty, v nichž vám splní každé přání. V kombinaci s dlouhými plážemi si ale vždycky najdete nějaké to místečko jen pro sebe. Krásné pobřeží pak můžete využít nejen k celodenní relaxaci, ale také k procházce při západu slunce.

Kromě milovníků pasivnější dovolené mají ostrov v oblibě i potápěči, kteří sem rádi létají z celého světa. Díky teplotě vzduchu, která neklesá pod 26 °C, a teplotě vody, která se pohybuje zhruba o 2 °C níž, je tu zaručena druhová pestrost a pod vodou je stále na co se dívat.

Vyzkoušejte jízdu na katamaránu!

Pokud se chcete podívat do Karibiku, ale na druhou stranu netoužíte po zcela pasivní dovolené, vyzkoušejte třeba velmi populární jízdu na dvoutrupém katamaránu, na němž můžete dosáhnout rychlosti srovnatelné s nejrychlejšími jachtami. Adrenalin se vám do krve vyplaví dřív, než řeknete „to je boží“.

Čtěte také: Cayo Largo: tady chcete strávit další dovolenou!

Dalšími oblíbenými aktivitami jsou potápěčské kurzy a taky vyjížďky na koních. Z koňského hřbetu je na svět zase trochu jiný pohled.

Na Cayo Guillermo letadlem a po hrázi

Dříve byla doprava na ostrov značně komplikovaná. Dnes se dá snadno dostat letecky z Havany na Cayo Coco a z něj pak už jen přejedete 20 kilometrů po hrázi na Cayo Guillermo. Byla by škoda, kdyby ráj nebyl dobře dostupný, a Kubánci už to moc dobře vědí. Užijte si svou dovolenou naplno! 

Komentáře