Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-

Cayo Santa Maria: První hotel tady postavili na Vánoce

Přidáno: 22.02.2019 | Autor: Vendula Vrablová

Cayo Santa Maria: První hotel tady postavili na Vánoce

Ostrůvek Cayo Santa Maria naleznete u severního pobřeží Kuby. Ještě donedávna šlo o ostrov, který si žil svým vlastním životem. Do Vánoc roku 2011 jste tady nenalezli byť ani jeden hotel. V současnosti jde o oblíbenou destinaci pro cestovatele, kteří touží po klidu, překrásných plážích a službách na vysoké úrovni. Chcete se o Cayo Santa Maria dozvědět víc? Čtěte následující řádky.

Ostrov uprostřed zahrad

Již výše jsme zmínili, že ostrůvek se nachází u severního pobřeží Kuby. Konkrétně jde o samotné srdce souostroví Jardines del Rey, které je v češtině známější spíše pod názvem Královská zahrada. Ostrov to není veliký. Vždyť na délku měří pouhých šestnáct kilometrů a na šířku má kilometry jenom dva. Přesto si tady můžete užít nezapomenutelnou dovolenou bez všudypřítomného ruchu a stresu.

Čtetě také: Neobydlený Cayo Macho de Afuera je klenotem Kuby 

Do hotelů na severozápad

Drtivá většina turistického zázemí je soustředěna do severozápadní části ostrova. Na jihu nenajdete nic zajímavého. Je totiž porostlý mangrovy a voda je tady spíše kalná. Sever a západ ostrova je ale pokryt běloskvoucím pískem, který se svažuje do průzračných vod oceánu. Pláže tady mají téměř třináct kilometrů.

Co když vás válení na pláži přestane bavit?

Ostrov Cayo Santa Maria je vyhledáván zejména pro svou klidnou atmosféru a přenádherné písčité pláže. Pokud vás ale povalování na nich přestane bavit, není nic jednoduššího, než vyrazit na okolní ostrovy Zahrady, kde na vás čeká třeba oblíbené delfinárium, které je mimo jiné jedno z největších a nejnavštěvovanějších v Latinské Americe. Zamířit můžete také na hlavní ostrov, kde je soustředěno malé rybářské městečko Caibarien. Právě tady můžete přičichnout k atmosféře té pravé Kuby a ochutnat vyhlášené speciality.

Cayo Santa Maria není jen o lenošení

Ačkoli Cayo Santa Maria k lenošení doslova vybízí, není jenom o něm. Můžete se tady potápět, slunit se nebo se věnovat celé řadě vodních sportů. Do budoucna zde má dokonce vzniknout velké golfové hřiště a obrovský vodní park, který nadchne malé, ale i velké cestovatele.

Komentáře