Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
Kuba - Varadero Kuba - Varadero 30. 04. - 23. 06.
45 490,- Pullman **, Varadero
Kuba - Varadero Kuba - Varadero 30. 04. - 23. 06.
45 490,- Dos Mares **, Varadero

Neobydlený Cayo Macho de Afuera je klenotem Kuby

Přidáno: 24.11.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Neobydlený Cayo Macho de Afuera je klenotem Kuby

Kuba, to není jenom hlavní město Havana, její překrásné pobřeží, bílé pláže, doutníky a pravý kubánský rum. K zemi náleží také celá řada ostrovů a ostrůvků, o nichž se mnoho neví. Respektive – neví se o nich téměř vůbec.

Jedním takovým je i Cayo Macho de Afuera, který společně s ostrůvkem Cayo Blanco tvoří sourodou dvojici, jíž by bylo škoda nenavštívit.

Nedotčená divoká krása

Cayo Macho de Afuera je neobydleným ostrovem, náležícím ke Kubě. Je to domovina mangrovů, plazů a dalších zvířat. Výjimkou nejsou ani rozmanité druhy ptactva, mezi nimiž nechybí ani plameňáci anebo pelikáni.

Ostrovy jsou známé zejména díky své pestré rozmanitosti. Čekají na vás husté stromové porosty, nádherné pobřeží s vynikajícími podmínkami pro šnorchlování, ale i magické tůňky a laguny, které doslova vybízejí k osvěžení.

Ráj pro potápěče

Na ostrov se můžete vydat prostřednictvím celodenní plavby katamaránem s možností šnorchlování. A šnorchl – to je to, oč tu běží. Ostrůvek Cayo Macho de Afuera nabízí perfektní podmínky pro začínající, ale i zkušené potápěče.

Je totiž domovem tropických ryb, ale také unikátních černých korálů. Výjimkou nejsou ani patnáct metrů vysoké podvodní útesy a tunely, z nichž ty nejdelší mají rovných třicet metrů.

Čtěte také: 5 míst na Kubě, která musíte navštívit 

Starý vrak a překrásné pláže

Dalším unikátem neobydleného ostrůvku Cayo Macho de Afuera je také podvodní vrak, který se nachází v jeho bezprostřední blízkosti a je vyhledávaným cílem zkušených potápěčů.

Kromě ryb tady můžete pozorovat mořské želvy, houby, ale i roztodivné druhy měkkýšů. Po nezapomenutelném zážitku si můžete odpočinout na některé z panenských pláží ostrůvku Cayo Macho de Afuera, odkud je výhled na zapadající slunce romantickým zážitkem, který jen máloco překoná. 

Komentáře