Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-

Kam na dovolenou na Kubu? Máme pro vás 5 top destinací!

Přidáno: 29.09.2014 | Autor: Redakce

Kam na dovolenou na Kubu? Máme pro vás 5 top destinací!
Láká vás bohatý noční život a spousta aktivit, díky kterým nebudete mít na polehávání na lehátku čas? Pak nejezděte na ostrov Cayo Coco. Určitě sem ale vyrazte, pokud si chcete dopřát soukromí a luxus. Každé kubánské letovisko má holt „to svoje“. A my vám představíme pětici z nich. Pětici těch absolutně top.
 
Někde je klid, jinde rušno. Někde budete jen vy a příroda, jinde stovky a stovky společenských turistů. Vyberte si podle svých preferencí – vždyť na Kubě si vybere opravdu každý.

Podceňovaná Jibacoa

Nejlepší podmínky pro koupání jsou rady časně ráno, kdy příliv ukryje korálové útesy hned při pobřeží. Voda je teplá tak akorát a maximálně příjemná. A ten klid! Jibacoa je malé dovolenkové letovisko, kde jsou pouhé dva hotely. Toužíte po romantice a klidu? Vyjeďte sem! 

Jibacoa leží na půli cesty mezi Havanou a Varaderem a na své si tu přijdou i potápěči – právě kvůli korálovým útesům blízko břehu. A pozor – dokonce je tu povolená i jakási forma drobného podnikání.

„Závadná“ Guardalavaca

Dokážete se představit, že by se české úřady usnesly, že přejmenují obec Řitka prostě proto, že se jim nelíbí název? Ne? Pak vězte, že na Kubě je to možné. Název letoviska Guardalavaca v překladu znamená „Hlídejte krávy!“ a místní úřady proto usoudily, že by bylo dobré ho upravit, aby neodrazovalo turisty… Takže za pár let už toto místo na mapě prostě nenajdete…
Guardalacava – to je rajské pobřeží. První hotel tu vznikl už v 70. letech 20. století, ale oblast si stále udržují původní atmosféru. Mimochodem, rádi sem jezdí Američané a Kanaďané, turisté z Evropy tuto oblast zatím ještě pořád objevují.

Opomíjená Playa del Este

Letovisko, jehož název zní v překladu „Východní pláž“ leží jen kousek od slavného Varadera. A i díky tomu je neprávem opomíjené. Přitom je tu krásně – bělostné pláže s jemným prachovým pískem přímo vybízí k poležení na sluníčku.

Slavné Varadero

Slavnější letovisko v Karibiku asi nenajdete. Do Varadera míří tři ze čtyř turistů, kteří letí na Kubu. Možná i díky tomu o něm odpůrci hovoří jako o turistickém ghettu. Pokud si ale potrpíte na prvotřídní servis a dostatek prázdninových aktivit, pak se do Varadera zamilujete.
 
Délka místních pláží se blíží k dvaceti kilometrům a každý rok se na nich na sluníčko vyloží asi milion turistů. A pozor – dříve sem jezdili třeba i mafián Al Capone nebo diktátor Babtista.

Nedotčené Cayo Coco

Tady se budete cítit trochu jako novodobý Robinson. Jen vy, příjemný menší hotýlek v zádech a pak už jen nekonečné pláže, které omývá Karibik. Jejich délka na ostrově Cayo Coco dosahuje 22 kilometrů!
 
Cayo Coco je největším ostrovem souostroví Jardines del Rey a do roku 2005 byl turisty spíše opomíjený. Cesta sem totiž nebyla vůbec jednoduchá. To se ale změnilo – v roce 2005 na ostrově vzniklo malé letiště a turistů přibývá. Přidejte se k nim!

Komentáře