Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-

Půjčení auta na Kubě – jak probíhá?

Přidáno: 03.10.2016 | Autor: Petra Malá

Půjčení auta na Kubě – jak probíhá?

Pokud se chystáte na Kubu a chcete ji probádat na vlastní pěst, určitě si zarezervujte auto, kterým se budete po ostrově pohybovat. Je to nejpohodlnější a budete mít dopravní prostředek stále po ruce. Jak na to a co vás čeká?

V kubánských půjčovnách moc dobře vědí, co američtí a evropští turisté žádají, proto mají k dispozici auta nejrůznějších velikostí, výbavy a možností. Nejčastěji si návštěvníci půjčují auta v Havaně nebo v Santiagu de Cuba.

Jak zorganizovat půjčení

Chcete-li projet ostrov a prozkoumat každou jeho část včetně těch, do kterých byste se pouze autobusem nedostali, bude pro vás ideálním řešením zarezervovat si auto a požádat o jeho dovoz přímo na letiště, abyste nezůstali zcela bezprizorně stát u terminálu.

Na druhou stranu – pokud chcete pobýt pár dní v metropoli, potom cestovat a nakonec si dopřát pár dní sladkého nicnedělání třeba ve Varaderu, přesouvejte se hromadnou dopravou a auto si půjčte jen na dobu cestování. Je to ekonomičtější řešení. Ale záleží samozřejmě na vás.  

V půjčovnách se domluvíte anglicky a španělsky.

Kolik to stojí?

Cena zapůjčení se odvíjí od typu vozu a zpravidla se pohybuje v rozmezí 50-250 CUC (v přepočtu asi 1 200-6 000 Kč) na den včetně pojištění. Neděste se připočítané částky v hodnotách 100-200 CUC, jde o zálohu na případné pokuty, kterou vám v půjčovně vrátí, když nezpůsobíte žádný problém.  

Jak najít půjčovny aut

Jestliže si auto nezarezervujete a budete si ho chtít půjčit přímo v půjčovně, hledejte cedule Cubacar, Havanautos – ty nabízí ekonomicky přijatelná řešení a půjčují například vozy značky Kia, Renault, Peugeot, Hyundai apod. Dalším řešením je ještě Transtur a pro ty nejnáročnější jsou k dispozici i vozy značky BMW nebo Audi, a to v půjčovnách Rex.

Dobré rady na závěr

Tyto informace se vám můžou dost hodit:

  • Nenechávejte nikde auto stát dlouho bez dozoru. Krádeže věcí v nich nejsou neobvyklé. 
  • Automobily z půjčoven mají červené SPZ, takže jste jako turisti na dálku rozpoznatelní a policie si vás ráda zastaví.
  • Benzínových stanic je na Kubě poměrně dost, takže se nemusíte bát, že byste někde nutně museli zůstat „viset“.
  • Kubánské cesty nejsou úplně ideální, dávejte si pozor na díry.
  • Kubánci si s pravidly často moc nelámou hlavu – výjimkou není jezdec na koni v protisměru, neopatrní stopaři, kteří vám skočí před auto, až zkoprníte. A samozřejmě zvěř. 

Komentáře



09.11.2016 08:23
Dobrý den, ráda bych si rezervovala auto na Kubě v termínu 24.11. (Varadero) - 30.11. (Santiago), avšak online rezervační portály půjčoven hlásí, že již auta nemají. Věřím, že se ještě jistě nějaké auto pro dopravu 3 osob najde, mohli byste nám prosím pomoci? Děkuji Pěkný den, Karolína Flégrová
15.08.2019 11:54
Dobrý den, ráda bych si rezervoval auto na Kubě v termínu 24.2.2019 (Havana) - 2.3.2019 , avšak online rezervační portály půjčoven hlásí, že již auta nemají. Věřím, že se ještě jistě nějaké auto pro dopravu 5 osob najde, mohli byste nám prosím pomoci? Děkuji Pěkný den, Petr Horníček
06.11.2019 14:29
Dobrý den, bylo by možné přes Vás domluvit pronájem auta na Kube (Havana) od 18.12.2019 do 2.1.2020?