Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-

Nejrozsáhlejší jeskynní systém na Kubě stojí za prohlídku

Přidáno: 21.04.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Nejrozsáhlejší jeskynní systém na Kubě stojí za prohlídku

Kuba je známá pro své překrásné pláže, azurové moře s bohatým podmořským životem, raritu v podobě Královských zahrad, ale také proslulých doutníků, vynikajícího jídla a výtečných koktejlů. Pokud vás přestane povalování na pláži bavit, vydejte se na průzkum největší jeskynní soustavy, která nese zvučné jméno Gran Caverna de Santo Tomas.

46 kilometrů jeskynních chodeb

Nejrozsáhlejší jeskynní komplex Gran Caverna de Santo Tomas nabízí necelých padesát kilometrů jeskynních chodeb, chodbiček a průchodů. Tuhle unikátní přírodní památku nenavštěvují jen turisté, ale i Kubánci, kteří na ni nedají dopustit. Lákají je sem nejen rodiny netopýrů, ale také netradiční podzemní výzdoba a podzemní bazény.

Mohlo by vás zajímat: Miss Kuba: 5 nejkrásnější pláží, které musíte navštívit 

Viňales není jenom o doutnících

Jedinečný jeskynní unikát najdete asi 17 kilometrů od městečka Viňales, které si asi každý z nás spojí s produkcí kubánského vývozního artiklu číslo jedna, doutníků. Viňales najdete na západě Kuby a ne nadarmo se o něm hovoří jako o království jeskynních systémů. Kromě zmíněných Gran Caverna de Santo Tomas tady najdete i další jeskyně, z nichž mnohé jsou propojené do úžasných jeskynních labyrintů.

Do jeskyně s helmou a svítilnou

Pokud do jeskyní Gran Caverna de Santo Tomas zamíříte, připravte se na to, že vás u pokladny vybaví také helmou a svítilnou. Procházka jeskynním systémem totiž může ukrývat nejedno tajemství a nečekané překvapení. Navíc, dámy, co si budeme podívat – takový netopýr zamotaný v hustých kadeřích vlasů není nic, o co by kterákoli z nás stála.

Turisté si prohlédnou asi jeden kilometr jeskyní

Ačkoli je prozkoumaných 46 kilometrů jeskynního systému, turistům je prozatím přístupný pouze jeden jediný kilometr. I tak jde ale o nezapomenutelnou podívanou, během které poznáte Kubu zase ze zcela jiného úhlu pohledu.  

Komentáře