Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
23. 04. - 02. 05.
28 650,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
29 975,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
28 475,-

Nejlepší doutníky světa? Najdete je na Kubě

Přidáno: 12.02.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Nejlepší doutníky světa? Najdete je na Kubě

Asi nikoho příliš nepřekvapí informace o tom, že Kuba je země doutníkům zaslíbená. Pocházejí odsud takové skvosty jako Cohiba Behike – nejlepší doutník světa, který je již tradičně vyráběn pod osobní značkou Fidela Castra. Doutníky jsou vyrobeny ze sesbíraných listů vzácné tabákové odrůdy medio tiempo a prakticky ihned po uvedení na trh se po nich jen zaprášilo. Ovšem kubánské doutníky – to není jen značka Cohiba. Pojďme si představit jejich neméně slavné souputníky.

Pět zlatých dolů

Na Kubě dnes najdeme pět oblastní, v nichž se pěstuje tabák, ze kterého jsou následně vyráběny ty nejlepší doutníky na světě. Mnohé zdroje se shodují na tom, že vůbec ten nejkvalitnější tabák pochází z údolí Vuelta Abajo. Mezi absolutní vítěze, alespoň co se týče konkrétních značek doutníků, patří již zmíněná Cohiba, ale také Partagas, Montecristo či Romeo y Julieta.

Nejoblíbenější kubánský doutník pro fajnšmekry

Ať už s doutníky experimentujete anebo si jejich silnou chuť a jedinečné aroma pravidelně dopřáváte, odborníci i laici se shodují na tom, že tím vůbec nejoblíbenějším doutníkem je Partagás Serie D No. 4, s plnou kouřovou chutí, v níž se snoubí tóny čokolády, kávy a dřevin. Ovšem pozor, stejně jako u kteréhokoli jiného žádaného zboží, se i v oblasti tabákového průmyslu objevují padělky, které nemají nic společného s originálním výrobkem.

Přečtěte si také: Miss Kuba: 5 nejkrásnějších pláží, které musíte navštívit 

Jak rozpoznat padělek od originálu?

Poznat nekvalitní napodobeninu nemusí být pro lajka zrovna dvakrát jednoduché. Obvykle vás na první pohled upoutá přílišná anebo naopak nedostatečná tloušťka doutníku. Problémem může být také jiné značení či font, který je součástí grafiky na etiketě. Třeba u doutníků Cohiba jsou jednotlivá zlacená písmena mírně vystouplá a mají specifický font. Cena originálního doutníku může začínat třeba na 500 korunách. Horní hranice pak není prakticky nijak omezená. 

Komentáře