Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
23. 04. - 02. 05.
28 650,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
29 975,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
28 475,-

Pět míst a věcí, které na Kubě nesmíte vynechat

Přidáno: 21.12.2017 | Autor: Petra Malá

Pět míst a věcí, které na Kubě nesmíte vynechat

Plánujete si dovolenou na Kubě, protože jste unešení z obrázků na internetu? Nedivíme se. Ostrov svobody má nezaměnitelnou atmosféru, kterou stejně člověk musí zažít, jinak ji nepochopí. Co tedy musíte vidět, udělat a ochutnat, abyste tu „skutečně byli“?

Procházka po promenádě Malecón

Předpokládáme, že když se vydáte na Kubu, rozhodně zamíříte do hlavního města Havany za poklady v podobě koloniální architektury. Nezapomeňte se projít po známé promenádě Malecón známé také jako „nábřeží svobody“, která se nachází jen metr od moře a vznikla už v roce 1901. S trochou nadsázky se dá říct, že se zde schází celý svět – místní i turisté, bohatí i chudí, lidé ze všech koutů planety. Zejména po setmění, kdy by se tu romantika dala krájet.

Ochutnávka koktejlů s kubánským rumem – mojito a Cuba Libre

Mojito, Cuba Libre a další lahodné koktejly by nikdy nejspíš nikdy nespatřily světlo světa, kdyby Kubánci nepřišli se svým vynikajícím rumem. Mimochodem – věděli jste, že mojito není výdobytek moderní doby? Jeho první namíchání se datuje do 16. století! Cuba Libre je o něco mladší, tu začali míchat vojáci na počátku 20. století. Připíjeli si přitom s pokřikem „Cuba Libre!“, tedy „svobodná Kuba“, což se pak ujalo jako název koktejlu.

Vidět nebo zkusit tančit salsu

Svobodný tanec nebo také ten nejvášnivější. Tak se říká salse. Pokud nemáte odvahu ji vyzkoušet, aspoň se zajděte podívat na taneční vystoupení. Tenhle kulturní zážitek se vám do mysli vryje pořádně!

Přečtěte si také: Milovníci vojenské historie, tohle vám v Havaně nesmí uniknout!

Koupit typické suvenýry – rum a doutníky

Z Kuby pochopitelně musíte přivézt nějaké ty suvenýry – pro sebe, ale i pro své blízké. Pokud jde o dospělé a zároveň nejde o askety, zkuste přivést tradiční doutníky nebo nějaký ten rum. Uvidíte, že obdarovaný bude mít radost.

Výlet do Údolí cukrovarů

Ocitnete-li se ve městě Trinidad, udělejte si výlet do jeho okolí. Město je například ideálním výchozím bodem do Údolí cukrovarů. To je důkazem toho, že Kuba byla opravdu kdysi světovým producentem cukrové třtiny. V zeleném údolí se nyní nacházejí zbytky starých cukrovarů a místo nabízí skutečně jedinečnou atmosféru. 

Komentáře