Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
23. 04. - 02. 05.
28 650,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
29 975,- Hotel Sol Cayo Santa Maria ****, Cayo Santa Maria
23. 04. - 02. 05.
28 475,-

Plaza de Armas je nejstarším náměstím Havany

Přidáno: 28.12.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Plaza de Armas je nejstarším náměstím Havany

Doutníky, kubánský rum, výtečná káva, překrásné pláže, majestátní památky, ale i kubánská salsa – tohle všechno na vás čeká na Kubě. Pokud dáváte přednost aktivnímu trávení volného času, pak vás jistě budou zajímat kubánské památky. Jednou z nich je i náměstí Plaza de Armas, které je vůbec tím nejstarším náměstím Staré Havany.

Počátky města Havana

Bylo to právě Plaza de Armas, kde se v roce 1519 začala psát historie města Havana. Město bylo založeno na místě, kde stojí dnešní náměstí, konkrétně tedy pod mohutným stromem Ceiba.

Připomínkou tohoto významného kroku je malá kaplička El Templete, ve které se konala první mše. Název Plaza de Armas si ale náměstí vysloužilo až na konci 16. století, kdy sloužilo k vojenským přehlídkám a cvičením.

Několik důvodů, proč navštívit Plaza de Armas

Součástí náměstí Plaza de Armas jsou budovy z koloniálního období a v jeho čtverci uprostřed je vysázena zeleň včetně několika palem královských. Náměstí dominuje socha kubánského vůdce v bojích za nezávislost Carlose Manuela de Céspedese, kterou nechal vyrobit kubánský umělec Sergia López Mesa.

Carlos Manuel de Céspedes nahradil původní sochu španělského krále Fernanda VII, která byla přesunuta do budovy Palacio de los Capitanes Generales.

Mohlo by vás zajímat: Milovníci vojenské historie, tohle vám v Havaně nesmí uniknout! 

Muzea i majestátní barokní budovy

Na náměstí Plaza de Armas naleznete také zmíněnou budovu Palacio de los Capitanes Generales, která bývala sídlem guvernérů. Zajímavostí je, že Palacio de los Capitanes Generales obývali nejen guvernéři, ale jednu dobu také prezident.

Od roku 1968 v budově sídlí Museo de la Ciudad de la Habana, podrobně mapující historii Havany. Museo de la Ciudad de la Habana ale není jediným muzeem, které se na náměstí nachází. Na jeho jižní straně můžete navštívit pro změnu Museo Nacional de Historia Natural, které disponuje exponáty zejména z oblasti kubánské fauny a flóry.

Komentáře