Kam se vydat?
Minigalerie
Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie Galerie

Další články

Dovolená s Fidelem a Che Guevarou: Poznejte „revoluční“ Kubu, dokud to jde ESO Travel na Novinky.cz
Chcete strávit dovolenou na pláži, v horách, výlety po městech a přitom na vlastní kůži zažít, jak se žilo za socialismu?
Sedm nej, které na Kubě nesmíte vynechat ESO Travel na Novinky.cz
Díky celoročně příjemným teplotám a minimu srážek v zimních měsících je Kuba jednou z nejoblíbenějších zemí...
Kam na Kubu bez turistů? Zkuste východ, ráj s bílým pískem a dlouhými plážemi ESO Travel na Novinky.cz
Kuba byla a je karibskou legendou. I přes mnohá úskalí se tady žije naplno a každý den naplňují drobné radosti...

zájezdy Kuba

To nejlepší z Kuby To nejlepší z Kuby 12. 10. - 24. 10.
75 990,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-
02. 04. - 11. 04.
20 975,-

Topes de Collantes ukrývá nejkrásnější kubánské pohoří i vodopády

Přidáno: 08.05.2018 | Autor: Vendula Vrablová

Topes de Collantes ukrývá nejkrásnější kubánské pohoří i vodopády

Míříte na Kubu? Pak si kromě plavek sbalte také kvalitní pohorky. Kuba je totiž proslulá kilometry překrásných pláží, ale i majestátným pohořím Sierra del Escambray, jehož součástí je chráněná oblast Topes de Collantes.

Kde ji najdete?

Topes de Collantes se nachází v samotném srdci nejkrásnějšího kubánského pohoří Sierra del Escambray, které je vůbec tím druhým největším na Kubě a v roce 1958 dokonce sloužilo jako úkryt Che Guevarovi. Oblast se rozkládá na 200 kilometrech čtverečných a je domovem více než 40 druhů orchidejí a káv a asi stovky druhů kapradin. Zároveň tady najdete nejkrásnější vodopády Kuby, překrásné laguny, ale i hluboké lesy a tajemné strže.

Nejvyšší vrchol a nejkrásnější vodopád

Nejvyšším vrcholem pohoří Topes de Collantes je hora Pico San Juan, která měří 1140 metrů. Park je ideálním výchozím bodem pro prohlídku zdejší nedotčené přírody, ale také nejkrásnějších vodopádů Kuby El Nicho. Vodopád najdete mezi městy Trinidad a Cienfuegos a jeho součástí je několik přírodních stezek s lagunami a jezírky, v nichž si můžete dle libosti zaplavat.

Přečtěte si také: Nejlepší doutníky světa? Najdete je na Kubě! 

Nad vodopádem, nad horami

Pokud vaše kroky povedou až nad samotný vodopád, dostanete se k úžasné vyhlídce Mirador Hanabanilla, ze které budete mít celý park i blízkou přehradu Embalse Hanabanilla doslova jako na dlani. Nemáte zdejších krás dost? Pokračujte dále a dostanete se do další chráněné rezervace, jejíž jméno je Guanayara. Součástí rezervace je vodopád El Rocío a přírodní jezírko El Venado.

Za vůní kávy

Co si přivézt z Kuby? Řada z nás jistě pomyslí na kvalitní doutníky. Málokdo ale ví, že dalším typickým artiklem je zdejší káva se specifickou chutí. Káva se tady pěstuje nejen v proslulé oblasti Sierra Maestra, kávové plantáže tady najdete i na úbočích hor zmíněného pohoří Sierra del Escambray. Specifické chutě kávy je dosaženo nejen absencí chemických postřiků a příhodnými klimatickými podmínkami, málokdo ví, že kávové boby se tady sbírají ručně.

Komentáře